Print this page


God jul og godt nytt år
Og så er julen over oss igjen. De fleste tenker sikkert på andre ting enn seiling akkurat nå, selv om mange sikker ønsker seg også noe til båten under juletreet og ser frem til ny sesong om ikke mange måneder.

Ran Seilforening har god kurs fremover, med mange flotte resultater å se tilbake på i 2011 og et kjempegodt grunnlag for å bli enda bedre i 2012. Dette kommer vi grundig tilbake til i Årsberetningen som nå er under utarbeidelse. Årsmøte forventer vi blir avholdt i månedskifte januar/ februar.

Men noen hovedpunkter er vel verdt å peke på allerede nå:

Vi har pen tilvekst av medlemmer i foreningen. Vi er omtrent 400 medlemmer nå.

Våre jollegruppen vokser og våre jolleseilere gjør det meget godt, lokalt og nasjonalt.
I 2013 skal Ran Seilforening arrangere VM i Zoom klassen.

Deltagelsen på "Tirsdagsregattaen" for T&H er god. Havnen har et godt belegg, omtrent full av båter, men vi ønsker oss at noen flere blir litt mer aktive som regattaseilere, spesielt på de terminfestede regattaer i kretsen. Vi må ikke glemme at vi er et "idrettslag".

Dugnadsinnsatsen er fortsatt meget god. Betydelig innsats er utført både på anlegget og i forbindelse med arrangementer. Men vi blir ikke arbeidsledig i 2012 heller. Stormen "Berit" gjorde endel skader på trekaien bl.a som må utbedres. Og anlegget må bli presentabelt til VM i 2013.

Klubbhuset er i bruk omtrent hele året, både til sportslige og festlige arrangementer. Utleievirksomheten gir gode inntekter i kassen.

Økonomien til Ran er under bedring selv om vi ser for oss betydelige kostnader i 2012 med å skifte ut kjetting/ forankring på det flytende anlegget. Og VM i 2013 vil kreve noen investeringer.

Ekstraordinært Årsmøte i oktober vedtok å akseptere BOB's tilbud på kjøp av Damsgårsdveien og nå ser det ut til at denne avtale endelig går i oppfyllelse. Det innebærer at Ran vil bli gjeldfri.

Vår hjemmeside har gjennom hele året vært aktiv i bruk med mange flotte reportasjer. Betydelig bildemateriale er nå tilgjengelig for medlemmene. Men det gjelder å se fremover og det er plass til mange flere historier.

Jeg takker alle for samarbeidet og den store innsatsen i 2011.

Jeg ønsker også alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Hilsen
Svein Holmefjord