Print this page

En nydelig dag på fjorden

Fremtidens trenere samlet til praksis i RAN
x
Seilerne var godt kledd i kulden. Det gjelder å holde hodet kalt.
 
Seilerne var godt kledd i kulden. Det gjelder å holde hodet kalt.
 
Treneraspiranter under kyndig veiledning
 
Treneraspiranter under kyndig veiledning
 
Kjekt på kurs.
 
Kjekt på kurs.
Hordaland Seilkrets arrangerte Trener I kurs på RAN

Helgen 19. og 20 februar arrangerte Hordaland Seilkrets trener 1 kurs i RAN seilforening. Kurset gikk over to helger med første del i Askøy seilforening mens praksisdelen var lagt til RAN seilforening denne helgen. Jacob Haug fra seilforbundet var kursleder og hadde med seg 8 treneraspiranter for å trene, og trene seg på de unge optimist og zoom seilerne fra RAN. Kursdeltakerne kom fra Askøy, Ran og Hjellestad seilforening.

Aldri tidligere har jolleseilerne fått så god oppfølging på vannet. «Det var nesten hele tiden en trener rett bak oss», fortalte de. Men samtidig syntes de det var kjekt og «interessant». Kjekt var det også fordi dette var første gangen på sjøen etter vinteren for de fleste. Et par kuldegrader og drivende isflak hindret ikke de ivrige seilerne. Det var bare å kle seg godt. Dessuten, med så mange trenere på fjorden, så var det ikke mange muligheter til å slappe av og bli kald. Siden det ennå er tidlig på året, var det bare de mest erfarne jolleseilerne som deltok. Totalt var det 10 Optimist og 5 Zoom seilere på samlingen.

For trenerne var det nok spennende å prøve ut det de hadde lært på teoridelen. Trenerkandidatene måtte lage et opplegg for en økt, briefe seilerne, og så gjennomføre opplegget på sjøen. Jacob Haug var hele tiden med i de forskjellige trenerbåtene for å veilede trenerne og gi tilbakemeldinger. Helene Gjerde fra Hjellestad og Daniel Westervik fra Ran tok praksisen for trener 2 kurset og var derfor hovedtrenere på samlingen.