Print this page


Thorvalden 2011


Årets første HordaCup for joller, Thorvalden, ble arrangert på lørdag 2. april. RAN var godt representert.


Det ble en krevende og våt opplevelse for både seilere og foreldre. Jolleseilerne måtte krysse ut fra Askøy seilforening i den sterke vinden. I utløpet til fjorden møtte de i tillegg store bølger, og mange fikk fylling allerede der. Regattabanen var lagt langt inn i Hauglandsosen pga vind og sjø. Likevel ble det litt for mye for Optimist C-seilerne som heller hadde sin egen miniregatta inne ved seilforeningen.

Pga den krevende utseilingen, så var mange Optimister for sein til start, men fordi arrangørene klarte å avvikle fire regattaer, så kunne de fleste stryke den første.

I Zoom8 klassen stilte 5 seilere til start. For RAN var det David og Magnus. I Optimist A deltok 8 seilere - alle fra RAN (dessverre). Askøy seilforening hadde sine seilere i C-klassen. Ingen Optimist B stilte til start.

Det var imponerende innsats fra alle som prøvde seg utpå fjorden denne lørdagen. Øsekarene ble flittig brukt, og seilerne var både kalde og trøtte da de satte kursen for land igjen. Denne gangen med herlig slørevind. På land ventet varm og god suppe til liten og stor.

Til slutt var det Alexander som mestret forholdene best, med Steffen og Vilde på andre og tredjeplass. Resultatlisten finner dere her:
http://www.askoy-seilforening.no/publish_files/Thorvalden_2011-b.htm

Takk til Askøy seilforening for vel gjenomført arrangement.

Video fra Thorvalden 201105.04.2011