Print this page

Det er ikke kaldt på Neglespretten - Jan Erik og Svein i Regina II

Neglespretten 2011
2011-seilesesongen er i gang igjen. Åsane Seilforening arrangerte for 30 gang ”Neglespretten” på lørdag. Av 36 startende båter kom 6 båter fra Ran.

Starten gikk som vanlig fra Våganeset (ytterst i Eidsvågsbukten) og første rundingsmerke var nord for Strømnesholmene. Deretter en skarp slør til merke sør for Bakarvågen på Askøy og rett over Byfjorden til Helleneset og tilbake til merket nord for Strømnesholmene og så i mål ved Nordnes. Det ble en ordentlig, fin vinterseilas, med mye snø og sludd, passene kjølige temperatur, rundt 0 grader. Vinden kom i hovedsak fra nordøst og varierte mye i styrke. I perioder var sikten heller dårlig.

De raskeste båtene brukte vel 2 timer på regattaen, de fleste ca 2 ½ time og litt mer. Åsane Seilforening gjennomførte en flott regatta og etterpå ble det servert varm kjøttsuppe med tilbehør på Zakkariasbryggen. Og mye god seilerprat.

Og Ran seilerne gjorde det godt, Rolf Hermansen vant klassen med størst deltagelse: Lys 1,16 t.o.m. 1,24 med ”Hanne Marie”, en Omega 34 som nå snart er 30 år. Undertegnede kom på 2. plass med ”Regina II” i klassen fra 1,25 t.o.m. 1,30. Og det er jeg godt fornøyd med. Fullstendig resultatliste finner du på Åsane sin hjemmeside.

Nå er det bare 5 uker til neste vinterregatta, Snøføyka som Ran Seilforening arrangere, lørdag 12. februar. Fredags kveld 11. februar arrangere vi sammen med North Sail ”trimkurs” for deltagere og andre i klubbhuset. Vi håper på god oppslutning. Vinterseilas er gøy, det gjelder å ha gode klær og varme støvler.

Hilsen
Svein

PS!
Se også reportasjer hos ba.no, bt.no og seilmagasinet.noGet Adobe Reader Read file
 Avis-reportasje i BA om Neglespretten