Print this page

Steffen og Alexander.

Jolleseilere fra RAN kvalifisert til VM og EM
x
Seierpallen fra NorgesCupen i Stavanger. Alexander ble nummer 3.
 
Seierpallen fra NorgesCupen i Stavanger. Alexander ble nummer 3.
Det er historisk at Ran har kvalifisert seg både til VM og EM i Optimist. Optimist er verdens største jolleklasse for ungdom og det deltar seilere fra 48 nasjoner i VM.

Etter 3dje NorgesCup i Stavanger første helgen i juni, ble det klart at Alexander Dahl Høgheim har kvalifisert seg til VM i Optimist. Vi gratulerer! Se artikkel i BT. Dette er en stor prestasjon, og første gangen en seiler fra RAN er kvalifisert til VM i Optimist. Bak denne prestasjonen ligger det mye og målrettet arbeid. Først og fremst av Alexander, men også arbeidet som er gjort av RAN seilforening for å tilrettelegge for jolleseilerne har gjort dette mulig. Et stort og aktivt jollemiljø er en forutsetning for å få frem enerene.

Også Steffen Bertelsen kvalifiserte seg til internasjonalt mesterskap. Han reiser til EM i Italia. En flott prestasjon dette og. Vi gratulerer! Gledelig er det også at fem av våre andre Optimistseilere kvalifiserte seg til Nordisk mesterskap i Estland.

Ikke bare har vi kvalifisert oss til VM og EM, men vi markerer oss også med kjempeflinke optimist-B seilere og Zoom8 seilere. På Optimist B-banen fikk Karoline Eirin Vabø en 2. plass, mens Peder Smith fikk en 4. plass. Totalt hadde Ran seilforening med seg 8 lovende B-seilere, som alle hevdet seg godt i NC`en.

På Zoom8-banen hadde vi med 5 seilere. Også her hevdet Ran seg i toppen med; David Westervik på en 3. plass og Thomas Nicolaysen på en 6. plass. Ran stiller med flere Zoom8 seilere på Zoom-VM i august.Vi følger spent med på hvordan det går med våre jolleseilere i lokale, nasjonale og internasjonale mesterskap. Det norske VM-laget til Optiworlds i Santo Domingo har laget en Facebookside. Der er det mulig å følge forberedelsene til Alexander Dahl-Høgheim og de andre på laget før årets Verdensmesterskap for optimistjoller.

Adressen:
http://www.facebook.com/NorwayOptiworlds2012