Print this page

Emilie Vabø, Alexander Dahl Høgheim, David Bjelkarøy Westervik og Thomas Nicolaysen

Fantastiske resultater i Zoom8 EM i Italia for Norge og for Ran seilere
x
Det norske laget (bilde fra zoom8.no)
 
Det norske laget (bilde fra zoom8.no)
 
Line G. Pedersen, Emilie Homstvedt, Thomas Nicolaysen, Birk Haugstad, David Westervik, Emilie Vabø
 
Line G. Pedersen, Emilie Homstvedt, Thomas Nicolaysen, Birk Haugstad, David Westervik, Emilie Vabø
 
 
9 norske seilere, hvorav 4 fra Ran seilforening, dro av gårde fra strålende påskevær, for å seile EM i Nord Italia sammen med 80 andre seilere. Norge tok godt for seg av de edle metallene og kom hjem igjen med 1 gull, 2 sølv, 1 bronse.

Thomas Nicholaysen tok sølv i EM mens David Westervik tok bronse. Vi gratulerer! Også de to andre Ran seilerne Emilie Kathrin Vabø og Alexander Dahl Høgheim gjorde det bra. EM ble arrangert i Lignano Sabbiadoro, som ligger øst for Venezia. Det deltok 73 seilere; flest i gutteklassen.

Rapport kommer snart....

Vi er stolte av våre Ran seilere og gratulerer Thomas Nicolaysen med sølv, David Bjelkarøy Westervik med bronse, Emilie Vabø med 6. plass og Alexander Dahl Høgheim med 11. plass. Gull gikk til Asker-seileren Birk Haugstad og sølv for jentene til Sarpsborg-seileren Emilie Homstvedt. Dette ser lovende ut for VM i Ran seilforening i Anglevik i august.
Lignano heter byen og ligger litt øst for Venezia. Lignano møtte oss med 0 grader, regn og ingen vind!
Prøveregattaen ble avlyst pga for lite vind. 1. dag kom vinden litt utpå dagen og arrangørene fikk gjennomført en regatta. Stemningen i den norske leiren steg noen hakk etter 1. dag med flotte resultater. Men vi ønsket mer vind, -og litt sol hadde heller ikke gjort noe.
Nå kom to dager med regn og venting på land pga lite vind og mye strøm. Hjemme skrøt de av tidenes påskevær….. Stemningen var god til tross for det elendige været. Seilerne benyttet tiden til å være sosial og bli godt kjent med hverandre både nasjonalt og internasjonalt. Foreldre og søsken prøvde ut de fleste spisestedene, og en og annen testet Venezia i regn (vann bokstavelig talt på alle kanter).
3. og siste regattadag kom endelig vinden. Seilerne var veldig klar for å gå på sjøen for å vise hva de dugde til. Det gjorde de norske seilerne til gangs. Når dagen var omme og resultatene skulle meldes var 1.2. og 3. plass for guttene norsk. For jentene var 2. 5. og 6. norsk. Premiering til de seks beste seilerne for jenter og gutter.
Gutter:
1. Birk Kvitrud Haugstad (Asker seilforening)
2. Thomas Nicolaysen (Ran seilforening)
3. David Bjelkarøy Westervik (Ran seilforening)
4. Simon Weidskog (Svensk)
5. Marco Baumann (Østerrike)
6. Samuel Kilpinen (Finalnd)

Jenter:
1. Anastasia Godoval Nikova (Russland)
2. Emilie Homstvedt (Sarpsborg seilforening)
3. Emilia Winqvist (Finland)
4. Sara Pedersen Lyngborg (Danmark)
5. Line Gard Pedersen (Bærum seilforening)
6. Emilie Vabø (Ran seilforening)


Slike flotte resultater slettet all surmuling om regn og lite vind.
På premieutdelingen kom til og med solen. Tradisjonen tro ble begge gullvinnerne kjølt ned med å bli kastet i havnebassenget, sammen med trenerne.


Resultater jenter
Resultater gutter

Mer på zoom8.no
Get Adobe Reader Read file
 Rapport fra EM