Print this page


Dobbeltseier til Ran

Ran Seilforening leverte et solid gjennomført VM-arrangement og har fått mye skryt, både fra seilerne og andre tilreisende. I tillegg viste Ran-seilerne at trening gir resultater. David Bjelkarøy Westervik tok gullet og Alexander Dahl Høgheim tok sølvet blant guttene. I tillegg var det mange andre fra Ran som viste god seiling i mange av de 10 seilasene.Gjennom 10 seilaser viste David Bjelkarøy Westervik at han var best med serien 3, 6, (10), 6, 1, 7, 2, (9), 1, 9 holdt det i massevis til å sikre seg Verdensmestertittelen.

– Dette er utrolig stort. Jeg har jobbet hardt og lenge for å nå målet om å ta VM-gull på hjemmebane. Det var en fantastisk følelse å kunne seile inn mot Anglevik med flagget i hendene, sier David Bjelkarøy Westervik.

Ran Seilforening har vært vertskap for Zoom 8-VM i seiling fra 1-7. august 2013. Deltakerne er i alderen 13 til 19 år, og seiler i åtte fot store enmannsjoller. Åpningsseremonien ble holdt fredag 2. august i Fjell rådhus, og de første tellende seilasene gikk av stabelen lørdag 3. august. Etter ti seilaser omganger med seiling kunne David Bjelkarøy Westervik slippe jubelen løs på tirsdag ettermiddag. Seieren var imidlertid sikret allerede før siste seilas.

– Jeg hadde faktisk ikke trengt å gjennomføre tirsdagens omgang. De to svakeste rundene blir nemlig strøket. Jeg var likevel ikke i tvil om at jeg skulle seile avslutningsetappen. Det var en stor opplevelse, sier Westervik. Seileren fra Foldnes tok ingen sjanser og ble til slutt nummer ni i den siste konkurransen. Etter solid seiling tidligere i uken vant han med klar margin.


Dobbeltseier til Ran
Det var ikke bare Westervik som sørget for hjemmejubel i Hjeltefjorden på tirsdag. Alexander Dahl Høgheim sikret dobbeltseier til Ran Seilforening etter en tøff duell med estiske Martin Öunap og Birk Kvitrud Haugstad fra Asker Seilforening. – Det er utrolig kult at Alexander tok sølvet. Jeg unner ham virkelig å gjøre det bra. Han er en meget dyktig seiler. Det var stort å stå på pallen sammen, sier David Westervik.

Til sammen deltok 36 jenter og 47 gutter i årets Zoom 8-VM. I tillegg til Westervik og Høgheim, var det mange andre Ran-seilere som var i aksjon i VM og alle viste finn seiling. Steffen Berthelsen ble nr. 21, Thomas Nicolaysen ble nummer 29, Vegard Smith ble nummer 38, mens Torbjørn Smith ble nummer 40.


I jenteklassen endte Marte Henriksen nr. 14, Emilie Kathrin Vabø fra Steinsland på 17. plass, Malin Elvingdal kom på plass nr. 21,Inger Margrethe Vabø ble nummer 25 og Victoria Liseth på 32. plass.