Print this page

Foto: Lars Fylkesnes

Referat fra Windjammer

Ran båtene gjorde det godt på helgens Wertsila Windjammer regatta. Bare fire Ran båter hadde funnet veien til Leirvik denne helgen for å delta på Windjammer regattaen. Denne regattaen har i motsetning til de fleste T&H arrangementene klart å holde på deltagertallet og er med 44 påmeldte båter en av de største regattaene i Hordaland.Det er ofte starten som teller her. Med 44 båter i felles start, og spinnaker start i tillegg er det trangt på linjen, og det blir ikke mye luft på hver spinnaker.

De tre Ran båtene med spinnaker, Ranegutt, Jenny E og Silius klarte alle å komme seg løs og var blant de 6 første båtene noen minutter etter start. Denne plasseringen på « rekken» holdt gjennom hele regattaen. Med slør og lens, to jibber og ingen kryss var det ikke lett å endre på plasseringen etter den trange starten.

Ranegutt med høyeste Nord rating endte på 4 plass i klassen Nor rating over 1,000.

Jenny E, tok første plass foran Silius på andre i den store klassen Nor rating 0,931 til 1,000. Denne klassen hadde 17 deltagende båter.

God tid tok igjen en første plass i klassen Nor rating uten spinnaker. God tid ble også vinner av Hordacup i denne klassen, med tre først plasser og en tredje plass. Gratulerer.

Foto: Lars Fylkesnes

Tekst: Torbjørn Haugsdal

 

Du finner alt om regattaen på http://www.seilmagasinet.no/?regatta=1383