Print this page


Seier for Optimistseilerne i NOK Lagcup
x
 

Seilerne fra Ran klarte å dra i land seiere i årets lagcup for optimistjoller
 Laget fra Ran, som besto av Karioline Eirin Vabø, Tobias Sandmo Birkeland, Magnus Tangye, Erik Karlsen og Victor Dahl Høgheim stod igjen som vinnere etter to intense dager med seiling. 

14 lag deltok i årets lagcup. Den første dagen ble lagene delt i to grupper, hvor de tre beste lagene fra hver gruppe gikk videre til en gullfinale. De fire beste lagene i gullfinalen fikk så seile semifinaler og til slutt finale og bronsefinale. Etter de innledende seilasene tapte Ran kun 1 av 11 seilaser. I finalen ble det seilt best av 3 seilaser. Ran avgjorde etter to strake seire. 

Ran stilte med to lag i denne lagcupen. Ran sitt andre var etter første dag 4 i sin gruppe - kun en liten seier fra å komme med i gullfinale. De endte opp med å seile om 7. til 10 plass. Med en seier og to tap ble fasit 9. plass.

Lagseiling er en form for matchseiling hvor to lag, med 4 seilere på hvert lag, seiler mot hverandre på en kort bane. Seilasene tar normalt rundt 10 - 15 minutter. Dette er en form for seiling hvor taktiske vurderinger og aktiv bruk av regler, for å oppnå fordeler, står helt sentralt. Lagseiling er svært populært blandt jolleseilerne. I tillegg kan banen legges nært land slik at det også blir publikumsvennlig.

Endelig resultatliste:  http://tonsbergseilforening.no/wp-content/uploads/2014/08/Endelige-res-Optimist.pdf