Print this page


Vellykket lagbyggingsseminar med Aker Solutions


Fredag, 28. mai arrangerte vi et lagbyggingsseminar for prosjektledere og ingeniører hos AkerSolutions på Ågotnes fra kl. 09:00 og til sent på ettermiddagen. 21 deltagere ble fordelt på 5 seilebåter, to Expresser, en Dufor 34, en First 31,7 og en First 36,7.

Om kvelden hadde deltagerne vellykket sosialt samvær i hytten.


Etter kort introduksjon gikk deltagerne ombord i båtene som var deres "klasserom" for resten av dagen. De fleste deltagerne hadde aldri seilet tidligere, noen kom sågar fra innlandet og var lite sjøvant.

Været viste seg fra sin beste side, med lite vind til å begynne med og økende ut over dagen. Sent på ettermiddaagen truet noen tordenskyer, men de gled forbi Angleviken.

Etter litt opplæring tok deltagerne over båtene og båteierne fungerte mer som sikkerhetsoffiser og veiledere. Oppgaven var klar. Deltagerne skulle få båtene til å seile fortest mulig. Til det kreves kunnskap og trening, godt utstyr, riktig trim, samarbeid, god kommunikasjon, riktig strategi og god taktikk, samt litt flaks.

Deltagerne mestret oppgaven bra etterhvert. På slutten av dagen arrangerte vi noen regattaer og pulsen steg betraktelig. Alle smilte fra øre til øre. Deltagerne erfarte at samarbeid er absolutt nødvendig for å få båten til å seile fort.

Tilbakemeldingen fra kunden og deltagerne var udelt positiv. Dette var både lærerikt og gøy. Det hadde vært en stor dag for alle.

Instruktører fra Ran var Rolf Hermansen, Børre Børresen, Bjørn Normann, Kjell Magnus Økland og undertegnede som sporty stilte opp med sine båter. Og så kan kasserer sende faktura til AkerSolutions og det vil forhåpentligvis komme inn nyttige penger til klubbkassen.

18. juni kommer Webstep på besøk og til da har vi mønstret en flott flåte på 12 båter. Les mer her.

Til høsten blir det også noen slike dugnadsarrangementer og forhåpentligvis mer penger i kassen. Anlegget vårt trenger midler til både vedlikehold og videreutvikling. Til dette arrangement (28/5) har vi kjøpt nytt kjøleskap og tallerkener til hytten.

Undertegnede takker båteierne for dugnadsinnsatsen!

Hilsen
Svein Holmefjord