Print this page


Teambuilding for Webstep


Fredag 18. juni hadde vi ca 60 hyggelige ansatte fra Webstep på besøk. Webstep er et ledende norsk IT-konsulentselskap som leverer smarte og robuste IT løsninger til næringslivet. I tillegg til å være dyktig har Webstep fokus på at ansatte skal trives, har et godt sosialt miljø og hadde i den anledning invitert til sommerfest i Klubbhuset vårt. Og før festen ønsket ledelsen å gi alle en god opplevelse ved å invitere alle med ut på fjorden i T&H seilbåter og gi de kort introduksjon til seilingens mysterier og gleder. Dette ble en fin opplevelse for alle, tross stiv og til dels sterk kuling fra nord (Vindkast opp mot 20 m/s).

Det høres kanskje litt risikabelt å ta ”gjester” med ut i slikt vær, men arrangementet hadde først og fremst fokus på sikkerhet. Båtene vi brukte er sertifisert for alle verdens hav og alle værforhold. Utfordringen er for skipper, mannskap og gjester og unngå dumme ting og gjøre det noenlunde komfortabelt om bord. Etter kort introduksjon på land gikk alle om bord. Seilføringen som ble valgt var meget begrenset. Undertegnede hadde kun en liten fokk (4’er) på rull som ble rullet ut og vi fikk ”Regina II” opp i nesten 8 knop på slør og 4 knop på bidevind.

Pga. den kraftige vinden gikk turen inn i Vestre Byfjord, forbi Askøybroen og tilbake. I Vestre Byfjord kommer vi litt mer i le for den kraftige vinden. Tilbake til Angleviken, i en kryss, med vind og bølger fra nord, stod sjøsprøyten høyt over båtene. Og alt gikk bra. Ingen skader ble rapportert, kun blide fjes som nå kan rapportere at de har vært ute i ”tøft” seilvær og kost seg. Og tilbakemeldingen fra festen var også positiv.

12 dyktige og velvillige båteiere stilte opp på dette dugnadsopplegg. I tillegg til penger i kassen får vi presentert seilsporten og Ran Seilforening på en flott måte. Seiling er både gøy og trygt!

Det er et håp om at flere av ”gjestene” vil være med på senere regattaer som mannskap og kanskje melde seg inn i Ran. De er alle velkommen!

Jeg takker alle båteiere for innsatsen og Webstep som valgte å bruke Ran Seilforening til dette arrangement.

Svein Holmefjord