Print this page


God deltagelse på årets første Hjeltefjordtrim
Vi registerer god deltagelse på årets første Hjeltefjordtrim, tirdag 4. mai. Tilsammen 26 båter stilte på startstreken og alle kom i mål innenfor tidsbegrensningen kl. 21:00.

Årets første Hjeltefjordtrim ble gjennomført i flott vårvær, med god bris fra nord, ca 8 - 10 s/m vind. Løp nr. 1 ble brukt, dvs. en kryss fra starten opp mot Hanøy, deretter slør rundt Rotøyene og ned til staken ved Færøy, deretter tilbake til rundingsmerke ved Hanøy, og tilbake til stake ved Færøy og i mål ved Nordre Rotøy. Siste båt gikk i mål kl. 20.59:59, ett sekund før fristen var ute.

Ingen protester er registrert.

Første båt, en Melges, gikk i mål nesten en time tidligere.

I Klassen Lys inntil 1,15 var det 5 Ran båter først. Jan Erik Iversen ble best. I klassen opp til og med 1,24 var det 3 Ran båter av 7 tilsammen, Børre Børresen kom inn på en flott tredjeplass. I klassen over 1,25 var det 3 Ranbåter med og Sigurd Boasson kom inn på en flott andre plass med Torbjørn Haugsdal rett etter.

Undertegnede var ansvarlig for starten og måltagningen. Det var flott å se alle båtene starte. Startlinjen var omtrent perfekt? De fleste startet på styrbord halser og vi registrerte ingen farlige episoder i starten. Noen slet litt med spinnaker litt senere i løpet.

Med 26 startende båter og gjennomsnittlig 5 personer i hver båt var mer enn 130 personer delaktig i denne regatta. Det synes vi er meget bra så tidlig i sesongen.

Neste tirsdag er Askøy ansvarlig.

Hilsen Svein Holmefjord

Du finner resultatene herLes LNX sin blogg her