Print this page


To vellykkede treningssamlinger med ”NorSteam”


HSK i samarbeid med NSF gjennomførte to vellykkede treningssamlinger med ”NorSteam” i RAN Seilforening i november.


”Norsteam” er NSF sin ungdomssatsning for storbåtseiling. Opplegget denne gangen var for ”den gjennomsnittlige seiler på midtukeregattaer”, med hovedfokus på seiltrim og
båtfart.

Helgen 6.-7. november ledet Per Christian Bordal samlingen som bestod av teoretisk innføring og øvinger på sjøen i egne båter elle i x-kongebåten NorSteam.

Helgen 20. – 21. november, ble samlingen ledet av Frank Kirkeland. Begge helger var fulltegnet med over 60 deltakere. Den siste helga ble det en særlig utfordring på søndag, da vinden ikke ville være særlig imøtekommende, men det er jo seilernes lodd og utfordring.

Kursevalueringene kommer nå inn og er svært positive, både til tiltaket og til innholdet i samlingene. HSK er allerede i gang med forhandlinger om et tilsvarende tiltak for neste år, der en gjerne vil dele opplegget i en samling for for ”den gjennomsnittlige seiler på midtukeregattaer” den ene helga og for «viderekommende seilere» den andre helga.

8. november fikk Ran Seilforening følgende epost fra Roald Skjoldal, som var deltaker på den første samlingen:

Hei
Eg vil berre takke for et godt initiativ fra Ran og Norsteam, det er veldig lærerikt for oss som sliter med å få organinsert tid og manskap til tirsdagsregattaene. Håper at det er flere som har hatt like godt utsbytte av kurset som jeg. God trening og veileding med seiltrim, og mange repetisjoner av øvelsene gav gode resultater. Fin avslutning av dagen med varm suppe og gjennomgang av observasjoner og korrigeringer gjort. Kjempeflott!

Blir noe av bildematerialet fra Seiltrimkurset /eller en link til bildene lagt ut på Ran sine sider? De hadd evert kjekt å titte lit på bildene.


MV Seilerhilsen, Roald Skjoldal