Print this page


Vellykket "Pinsesamling 2010" - Takk for innsatsen


Det er en meget fornøyd leder i Ran Seilforening som rapporterer at årets Pinsesamling i er gjennomført på en utmerket måte. Flere en 60 unge jolleseilere har vært samlet i Angleviken i 3 dager og fått utmerket trening av noen av landets beste jolletrenere. Været har vært ideelt, det startet med lite vind på lørdag, økende vind på søndag og enda mer vind idag, mandag. Det hele ble avsluttet med 2 regattaer under perfekte forhold.

Les reportasje om pinseleieren i Seilmagasinet


Undertegnede er imponert over den treningsiver seilerne har viser. Fremgangen er stor, spesielt for de yngste. Mestring av ustabile seiljoller synes ikke være et problem selv når råsene kommer. Sjøveisreglene synes de fleste å ha fått med seg.

Seilerne viser en særdeles positiv adferd og det synes som om alle tar vare på hverandre. Det er kjekt å være observatør. Alle smiler på kaien. Seilerne tar vare på sine båter og utstyr og de rydder etter seg. Foreldrene har mye å være stolt over.

Og trenerne gjør en kjempeinnsats. Fra tidlig på formiddag til sent på ettermiddag ligger de ute og gir kyndig veiledning og tilbakemelding til den enkelte. Ingen blir glemt. ”God tilbakemelding er helters føde”.

På kaien er det servering av kaffe og vafler til både foreldre og besteforeldre. Alle kan fra orkesterplass følge med hva som skjer rett utenfor på trenings/ regattabanene. I ly av det nye klubbhus er det lunt og godt og når solen stikker frem blir det her fort sommertemperatur selv lufttemperaturen ikke viser mer enn 8-10 grader.

En slik samling gjør seg ikke selv. Det ligger stor innsats bak opplegget. Jollegruppen gjør en kjempeinnsats. Det hele er organisert på en utmerket måte. Programmet starter presist og programmet følges helt til slutt. Det blir mye seiling for ungdommene. Foreldre stiller opp og betjener kiosk og sikringsbåter. God lunsj og middag blir laget og servert som om det skulle være en selvfølge. Noen kommer med telt og musikkanlegg. Noen vasker og rydder ut av lokalene og straks arrangementet er over er det ikke andre spor igjen enn gode minner og noen flotte bilder. Det gjøres et betydelig friveligsarbeid i Ran noe vi alle kan være stolt over.

Tilreisende foreldre og trenere gir god tilbakemelding og det varmer våre hjerter. Vi får mye skryt for anlegget som fungere meget funksjonelt. Jeg registrere at vi med små justeringer kan ha plass til et betydelig antall flerejoller, men jeg er ikke sikker på om det er målet. For oss er det viktig med trivsel og kvalitet og god fokus på den enkelte seiler.

Et slikt arrangement bidrar til å opprettholde Rans posisjon på seilerkartet i Norge. Ran Seilforening er en av de eldste seilforeninger i landet , stiftet allerede i 1894, for 116 år siden. Vi kan glede oss over stor rekruttering av jolleseilere, den beste noen gang i lagets stolte historie. Vi er nå en av de største på Vestlandet. Dette legger grunnlaget de neste 50 år. Men uten gjester fra nær og fjern ville en slik samling ikke bli den samme.

Seilforeningene i Hordaland Seilkrets må fortsette samarbeidet om trening og utvikling av seilere og utvikling av gode stevner og arrangementer i Bergensområdet slik at de beste seilerne samles her og ikke på andre siden av fjellet.
Når det gjelder de sportslige resultater vil andre skrive om disse.

Jeg vil med dette takke alle, både tilreisende og lokale, foreldre, medlemmer, foreldre, besteforeldre, søsken og venner for innsatsen.

Hilsen
Svein Holmefjord