Print this page


Ran seilere vinner årets Høststormregatta
Øyvind Fjeldsbø m/ mannskap vinner sin klasse (LYS 1,25-1,30) begge dager i "Jenny E".

Vi gratulerer!

Tor Olsen har sendt oss følgende seilerbrev fra den barske regatta:


Den 18/9 startet Høst stormen og undertegnede mønstret ombord på Jenny E på Herdla.

Skipper på "Jenny E" var Øvind Fjeldsbø med mannskapet Jan Fjeldsbø, Nils Lerøen, Condrad Seim, Svein Paulsen og undertegnete. Gjennomsnitt alder om bord er ganske bra ca 63 år.

Så et voksent mannskap.

Starten skulle gå KL 1100, den ble utsatt og flyttet til området Mefjordsboen -Kvernane. Vind fra NV og kuling. Det ble en rar start da bøyer ikke ble lagt ut PGA mye bølger og vind.

Det meste jeg så var 19 m/s og en bølgehøyde på 2 til 3 meter. Noen båter fra Askøy nådde ikke starten.

Vi startet med en firer og satt opp storen med det ene revet vi hadde. Det ble en våt tur N-over til runding av Mikelsboen. Etter runding inn Fensfjorden mot Vikingneset kom farten opp i 14,4 så da gikk det unna. Det ble målgang på Vikingneset.

Så ble det motor til Skjerjehavn, totalt var det 29 båter av disse 3 Ran båter som ovenattet der.

Søndag var det ny start med rolige vind 5-6 m/s fra S , fullt storseil og 1 ener så det ble mye jobbing og mange slag ned Mjømnasundet. Og en fin kryss ut Fensfjorden med en del slag ut til runding av Mikelsboen. Etter runding fant vi tid for Spinnaker og den hadde vi oppe til målgang. For Jenny E med Skipper Øyvind Fjeldsbø og mannskap var det en flott seilas, da vi vant klassen begge dager.

Av de andre Ran båtene ble Morten Bjorøy med X-track nummer 3 i klassen, og Amaryllis med Inge Anders Utåker 5 i klassen.

Det var så pass tøffe forhold at det ikke ble anledning til å ta bilder.

Hilsen
Thor Olsen
Tur/hav utvalget